Κεντρικό Μενού

Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο υπ. Παιδείας, γιατί ομάδα φοιτητών τον εμπόδισε να εισέλθει στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος

Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου,  σε μια συμβολική κίνηση, μετά τον προπυλακισμό πόυ δέχθηκε μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φοιτητών η οποία τον εμπόδισε να εισέλθει στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοινωθέν αναφέρει πως  ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Πολυτεχνείο.

Στην κεντρική πύλη του κτηρίου, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου,  βρέθηκαν αντιμέτωποι με άτομα που στέκονταν παρατεταγμένα παριστάνοντας τους τιμητές της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου, τους θεματοφύλακες των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τα άτομα αυτά απώθησαν με βία την αντιπροσωπεία.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο υπουργός Παιδείας,  κατέθεσε το στεφάνι δίπλα στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Το μήνυμα , σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, είναι σαφές και κανένας δεν πρόκειται να το αλλοιώσει:

  • Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει ούτε στις ακραίες μειοψηφίες που θέλουν να το οικειοποιηθούν με τη βία, ούτε και στις ακραίες μειοψηφίες που τις προηγούμενες μέρες κρέμασαν ανενόχλητες ναζιστικά πανό στην πύλη του και δηλώνουν ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
  • Οι επιθέσεις στη μνήμη θα πέσουν στο κενό. Δεν ξεχνάμε.
  • Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανήκει σε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους που επιμένουν κάθε χρόνο να δίνουν το παρών και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Αμέσως μετά ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Οι μέρες αυτές είναι μέρες που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψε την αρχή του τέλους της δικτατορίας,  αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.  Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε και να αναλογιζόμαστε την ευθύνη που έχουμε ακόμα και για τις μικρότερες εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την παρεμπόδιση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν  έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας.

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης.


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

eighteen − 6 =