Κεντρικό Μενού

ΟΣΕΠ-ΤΕΙ: Καταβολή διαφοράς αποδοχών για τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ βάσει της απόφασης 4741/2014 του ΣτΕ

Με έκπληξή της το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το κείμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που πρόκειται να ψηφιστεί την 1η Νοεμβρίου. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Ιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς, Ειδικευόμενους Ιατρούς, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, Δικαστικούς Λειτουργούς, μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Μοναδική εξαίρεση από το νομοσχέδιο είναι ότι δεν περιλαμβάνονται  και τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ.

Αναλυτικότερα, παρά το γεγονός ότι τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, βάσει της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, 4741 29-12-2014, και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια τον Μάρτιο του 2018, (αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 479, 480 και 481 του 2018), δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Οικονομικών Καθ. Ευκλείδη Τσακαλώτου να εξαιρέσει επιλεκτικά μόνο τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ, αποτελεί ουσιαστικά μεγάλο πλήγμα για τον  Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας δημιουργώντας πατρίκιους και πληβείους.

Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ θεωρεί ότι η παράλειψη από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών της καταβολής της διαφοράς αποδοχών των μελών ΕΠ των ΤΕΙ,  έχει γίνει εκ παραδρομής και δεν έχει γίνει εκ προθέσεως.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Καθ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιλύσει αυτή την άνιση και άδικη  μεταχείριση  προς τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ και θα τους συμπεριλάβει τελικά στο εν λόγω νομοσχέδιο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. (Ο.Σ.Ε.Π. – Τ.Ε.Ι.) 

Ο Πρόεδρος

Κοκκόσης Απόστολος

Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Παραλίκα


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

eight − four =