Κεντρικό Μενού

Τα “βρόντηξαν” δύο μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ

Οι συντεχνίες που επέβαλλαν την άποψη τους στις προηγούμενες Κυβερνήσεις συνεχίζουν να πράττουν το ίδιο και στην σημερινή Κυβέρνηση, δημιουργώντας την αίσθηση ότι είμαστε μέλη Επιτροπών Προδιαγεγραμμένων Αποφάσεων.

Την καταγγελία αυτή κάνουν στην από 24 Οκτωβρίου επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Παιδείας, δύο μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ (Γιώργος Μελέτης Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Msc τακτικό μέλος Παρασκευή (Εβίνα) Λιοσάτου Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε Msc αναπληρωματικό μέλος) και υπογραμμίζουν:

Χησιμοποιούνται «παλαιά υλικά»

Δυστυχώς η θέσπιση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων για τους Μηχανικούς Τ.Ε. με όρους ισότητας και ακαδημαϊκών προσόντων σε μια ευνομούμενη κοινωνία χρησιμοποιεί «παλαιά υλικά» και είναι κάτι που δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να αναχθούμε και να δώσουμε νομιμοποίηση κοινωνικής συναίνεσης.

Η συμμετοχή μας στην Επιτροπή

Η συμμετοχή μας στην Επιτροπή αποφασίστηκε, μετά τις δηλώσεις σας ότι υπάρχει διάθεση και πολιτική βούληση να επιλυθεί με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Πανεπιστημιακής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, που εκκρεμεί τουλάχιστον τα τελευταία 35 χρόνια.

Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συμβάλουμε

Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συμβάλουμε, στην επίλυση του θέματος με γνώμονα τις μικρές δικές μας δυνάμεις και τις γνώσεις που αποκτήσαμε από τις σπουδές και την ενασχόληση μας με το επάγγελμα και κυρίως διότι θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα χωρίς αγκυλώσεις.

Δεν περιμέναμε…

Παρόλο που γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα θα είχε πολλές δυσκολίες, δυστυχώς δεν περιμέναμε, ότι μετά την καταγραφή του γνωστικού αντικειμένου όλων των σχολών και την πλήρως αποδεδειγμένη αιτιολόγηση των προσόντων που αποκτούν οι απόφοιτοι μηχανικοί Τ.Ε., αυτό δε θα ήταν ικανό να οδηγήσει σε επαγγελματικές δραστηριότητες.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Παράλληλα διάφορες πρωτοβουλίες από μεριάς του Υπουργείου όπως, η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τους αποφοίτους των σχολών μηχανικών να μην έχουν δυνατότητα αυτόνομης άσκησης του επαγγέλματος και συγχρόνως την αναδρομική αναγνώριση του Μάστερ σε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς θολώνουν το τοπίο ακόμη περισσότερο για την κοινότητα των μηχανικών ΤΕ, των φοιτούντων, αλλά και των οικογενειών που χρόνια τώρα βαδίζουν στο άγνωστο για το μέλλον των παιδιών τους και των επιλογών τους. Το επιστημονικό Δυναμικό των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε θα μείνει στα αζήτητα Τη σημερινή εποχή που προσπαθούμε ως χώρα και ως κοινωνία να ορθοποδήσουμε μετά από 8 χρόνια μνημονίων και να εφαρμόσουμε ένα νέο Υπόδειγμα Ανάπτυξης για την πατρίδα μας φοβούμαστε ότι το επιστημονικό Δυναμικό των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε θα μείνει στα αζήτητα.

Ευχαριστίες

Αφού σας ευχαριστήσουμε κ. Υπουργέ που μας εμπιστευτήκατε  για τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή, για τους λόγους που εκθέσαμε αναλυτικά παραπάνω υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από μέλη της Επιτροπής ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι. του άρθρου 46 του Ν. 4485 /17 παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

fifteen − eight =